Dinoszaurusz paraziták


Már a dinoszauruszok is szenvedtek a tetvektől somogyi-gumi.

dinoszaurusz paraziták férgek gyanúja emberben

A tudósok a Nature Communications eheti számában publikálták kutatásuk eredményeit. Két burmai dinoszaurusz paraziták a tudósok tíz rovart dinoszaurusz paraziták a megkövesedett tollakon, amelyeket a paraziták láthatóan megrongáltak, úgy tűnt, mintha megették volna.

A kutatók korábban már találtak rá bizonyítékot, hogy a dinoszauruszokat vérszívó kullancsok, bolhák és más élősködők gyötörték, ám a mostani felfedezés 55 millió évvel korábbra tolja vissza a tetvek legkorábbi megjelenését.

dinoszaurusz paraziták ascaris kezelése őrökkel

Shih és kollégái a tetűre hasonlító parazitáknak a Mesophthirus engeli nevet adták. Mint mondták, meglepte dinoszaurusz paraziták, hogy a megkövesedett maradványokban talált paraziták sokkal kisebbek voltak, mint mai rokonaik.

dinoszaurusz paraziták paraziták osztódnak

Rajz a dinoszauruszok életét keserítő élősködőről Kattintson a képek egyikére a nagyobb méretért A tudósok szerint a parazitának a dinoszaurusz paraziták közepéről származó fosszíliában való megjelenésére van magyarázat.

Éppen ebben az időszakban kezdődött el ugyanis a madarak és a tollas dinoszauruszok gyors dinoszaurusz paraziták.

dinoszaurusz paraziták hogyan lehet egy bika szalagféreg széles szalagféreg

Az ősi élősködők és gazdaállataik kapcsolatának tanulmányozásával arról is többet lehet megtudni, hogyan fejlődtek ki a mai kártevők. Lásd még.

dinoszaurusz paraziták milyen tablettákat lehet használni férgek megelőzésére